Jadłospis

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 10.12.2018r.

Śniadanie

Chleb żytni z masłem (1)(7), ogórkiem konserwowym, parówki z szynki na ciepło z ketchupem,

herbata z miodem i z cytryną.

Obiad

Zupa ogórkowa (7)(9), makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym (7), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Ciasto drożdżowe(1)+ owoc

 

WTOREK 11.12.2018r.

Śniadanie

Bułka z masłem (1)(7) , pastą jajeczno-paprykowo-szczypiorkową(3),

zupa mleczna z płatkami miodowymi (1) (7).

Obiad

Zupa pieczarkowa z ryżem i śmietaną(1)(7)(9), pieczone udko kurczaka , ziemniaki,

gotowana marchewka z sosie śmietanowym (7), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Banan.

 

ŚRODA 12.12.2018r.

Śniadanie

Kanapki komponowane przez dzieci: chleb orkiszowy (1), masło (7),szynka, pomidor, ogórek konserwowy,szczypiorek , ser żółty (7), herbata z miodem i cytryną.

Obiad

Zupa fasolowa(1)(9), pancakes ze śmietaną i owocami z syropu(1)(7), kompot wieloowocowy,

Podwieczorek

Herbatniki + owoc.

 

CZWARTEK 13.12.2018r

Śniadanie

Bułka grahamka (1) z masłem (7), serkiem topionym z szynką (7), dżemem truskawkowym, biała kawa (7).

Obiad

Zupa jarzynowa (7)(9),gulasz mięsny (1)(7)(9),

kasza jęczmienna(1), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Sok wieloowocowy.

 

PIĄTEK 14.12.2018r.

Śniadanie

Chleb żytni (1) z masłem (7), żółtym serem(7), jajkiem (3), pomidorem, biała kawa (7).

Obiad

Zupa zacierkowa(1)(9) ,miruna(1)(4),ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki, jabłka i cebulki, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Jogurt owocowy (7).

 Substancje lub produktypowodujące alergie lub reakcje nietolerancji :

1 - zboża  i produkty pochodne zawierające gluten -  pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler