Jadłospis

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 22.10.2018r.

Śniadanie

Chleb żytni (1) z masłem(7), szynką i sałatką z pomidorów ze śmietaną (7),

herbata z miodem i z cytryną.

Obiad

Zupa zarzutka (9), risotto owocowe ze śmietaną1)(7), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Baton zbożowy(1)+ owoc.

 

WTOREK 23.10.2018r.

Śniadanie

Bułka z masłem (1)(7) , serkiem caprio(7) lub dżemem truskawkowym – mleko z kaszą manną(1) (7).

przekąska – mix owocowy

Obiad

Barszcz czerwony z jajkiem, kiełbasą i kromką chleba(1)(3)(7)(9), polędwiczki wieprzowe w sosie pieczeniowym(1)(9), kasza pęczak (1),sałatka szwedzka,kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Banan.

 

ŚRODA 24.10.2018r.

Śniadanie

Kanapki komponowane przez dzieci: chleb orkiszowy (1) ,szynka, sałata, szczypiorek,

ogórek konserwowy, ser żółty (7), biała kawa (7).

Obiad

Zupa porowa ze śmietaną (7)(9), pierogi ruskie z okrasą (1)(3)(7),

surówka z modrej kapusty, marchewki, jabłka i cebuli z olejem, kompot wieloowocowy,

Podwieczorek

Rogalik z jabłkami (1)(3).

 

CZWARTEK 25.10.2018r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem (1)(7)pastą jajeczną (3) z papryką i cebulą, kakao (7).

Obiad

Zupa wielowarzywna (7)(9), spaghetti bolognese (1), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Sok wieloowocowy.

 

PIĄTEK 26.10.2018r.

Śniadanie

Chleb(1) z masłem (7), żółtym serem (7), pomidorem, kakao(7).

Obiad

Zupa koperkowa (7)(9) , miruna(3)(4)(1), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej,

kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Jogurt owocowy (7).

 

 Substancje lub produktypowodujące alergie lub reakcje nietolerancji :

1 - zboża  i produkty pochodne zawierające gluten -  pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler