Jadłospis

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 14.01.2019 r.

Śniadanie

Chleb żytni z masłem (1)(7), szynką i sałatką z pomidorów ze śmietaną (7), herbata z miodem i cytryną.

Obiad

Zupa zarzutka (9), pancakes z owocami z syropu i ze śmietaną (1)(3)(7), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Ciastka zbożowe z żurawiną (1).

 

WTOREK 15.01.2019 r.

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem (1)(7), dżemem lub miodem do wyboru, zupa mleczna z płatkami cynamonowo-miododwymi (1)(7),.

Obiad

Zupa jarzynowa (7)(9), spaghetti bolognese (1), kompot owocowy.

Podwieczorek

Banan.

 

ŚRODA 16.01.2019 r.

Śniadanie

Kanapki komponowane przez dzieci: chleb orkiszowy (1), masło (7), szynka, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, ser żółty (7), herbata z miodem i cytryną.

Obiad

Zupa brokułowa (7)(9), pierogi ruskie z okrasą (1)(7), kompot wieloowocowy,

Podwieczorek

Ciastka czekoladowe (1) + owoc.

 

CZWARTEK 17.01.2019 r.

Śniadanie

Bułka grahamka (1) z masłem (7), sałatka makaronowa z szynką, ogórkiem, groszkiem konserwowym, kukurydzą i majonezem (1)(3), biała kawa (7).

Obiad

Żurek z jajkiem, kiełbasą i kromką chleba (1)(3)(7)(9), kotlet z piersi kurczaka (1)(3), ziemniaki, gotowana marchewka, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Sok wieloowocowy.

 

PIĄTEK 18.01.2019 r.

Śniadanie

Chleb żytni (1) z masłem (7), pastą z makreli, papryki, ogórka konserwowego, cebuli (4),

herbata z miodem i cytryną.

Obiad

Zupa grochowa (1)(9) , makaron w sosie śmietanowo-szpinakowym (1)(7),

kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Jogurt owocowy (7).

 

 Substancje lub produktypowodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1 - zboża  i produkty pochodne zawierające gluten -  pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler